Türkçe ne demek

    Politika Sonuçları

    Politika kelimesi için arama sonuçları, sonuçlar arasından seçerek Politika ne demek olduğunu görüntüleyin.

    Politika kelimesini içeren ve alakalı 3 sonuç bulundu.

    politika

    Fransızca politique "siyaset" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen politica sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca politikē teχnē πολιτική τεχνη z "devlet yönetme sanatı, a.a." deyiminden alıntıdır. Yunanca deyim Eski Yunanca pólis πόλις z "devlet" sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için politik maddesine bakınız.

    detant

    İngilizce détente "Soğuk Savaş döneminde bloklararası yumuşama politikasına verilen ad" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Fransızca détente "gevşeme, gerilim düşmesi" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Fransızca détendre "gevşemek, gevşetmek" fiilinden türetilmiştir. Fransızca fiil Latince aynı anlama gelen detendere fiilinden evrilmiştir. Latince fiil Latince tendere, tens- "germek" fiilinden de+ önekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için tansiyon maddesine bakınız.

    realpolitik

    İngilizce realpolitik veya Almanca realpolitik "maddi çıkar ve güç dengelerine dayanan politika" sözcüğünden alıntıdır. (İlk kullanımı: 1853 Ludwig von Rochau, Alm. siyasi düşünür.) Daha fazla bilgi için reel, politika maddelerine bakınız.