Bol kelimesi için arama sonuçları, sonuçlar arasından seçerek Bol ne demek olduğunu görüntüleyin.
Rusça bol'şevik "'azamici', Rus Sosyal Demokrat Partisinin maksimum devrimci programı savunan hizbi (1903)" sözcüğünden alıntıdır. Rusça sözcük Rusça bol'şiy "daha büyük, en büyük, azami" sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Rusça bol'şoy "büyük" sözcüğünden türetilmiştir. Rusça sözcük Eski Slavca bolişi sözcüğünden alıntıdır.
Eski Türkçe bol sözcüğünden evrilmiştir.
Arapça mlw kökünden gelen imlāˀ إملاء
"dikte etme, yazı yazdırma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice mlē מל "1. dolu, 2. herekeli yani sesli harfleri bildiren noktaları doldurulmuş yazı" sözcüğünün ifˁāl vezni (IV) masdarı olabilir; ancak bu kesin değildir. Bu sözcük Aramice/Süryanice #mly מלי "doldurma" kökünden türetilmiştir.Eski Türkçe böl- fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için böl- maddesine bakınız.
Fransızca boléro "1. bir İspanyol dansı, 2. İspanyol tipi kısa kollu kadın ceketi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İspanyolca bolero "1. dansçı, şenliklerde oynayan profesyonel raksçı, 2. bir tür dans" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İspanyolca bola "balo, şenlik" sözcüğünden türetilmiştir. İspanyolca sözcük Latince ballare fiilinden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için balad maddesine bakınız.
İngilizce bold "1. cesur, cüretli, 2. tipografide kalın yazı" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Germence yazılı örneği bulunmayan *baltha "cesur, güçlü kuvvetli" biçiminden evrilmiştir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *bhol-to- biçiminden evrilmiştir. Bu biçim Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *bhel-2 "şişmek, kabarmak" kökünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için balon maddesine bakınız.
Türkçe böl- fiilinden +gA sonekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için böl- maddesine bakınız.
Türkçe sözcük, Ad halinde (aile) teyze kızı anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan böle kelimesi (aile) amca, dayı, hala çocuğu anlamındadır. Karaçay Balkarca sözcük, Eylem halinde kundağa sarmak anlamına gelir.
Türkçe dilinden alınan bolluk kelimesi Eteğin belinde bir bolluk var. anlamındadır.